Капітан Київ
  • /

«Капітан Київ» провів екскурсію на підтримку «Києве, мий»

22 січня відбулася екскурсія «Секрети київської філармонії» на підтримку ініціативи «Києве, мий».

Разом ми зібрали 7220 грн

Дякуємо всім, хто долучився до екскурсії!
«Капітан Київ» організували екскурсію «Секрети київської філармонії» на підтримку ініціативи «Києве, мий».

Провела екскурсію гідеса Валентина Прибиткова, авторка багатьох тематичних екскурсій Києвом, членкиня Всеукраїнської асоціації гідів.

Екскурсію відвідало 30 гостей. Разом ми зібрали 7220 грн.

Весь прибуток з екскурсії, а це 5470 грн, було передано «Києве, мий» на придбання електричного пристрою для видалення графіті Tornado ACS Elite.
На екскурсії гості прогулялися коридорами Філармонії, побачили концертні зали, зазирнули за лаштунки, дізналися історію будівлі Філармонії, таємниці з життя відомих музикантів та композиторів. А в кінці — послухали камерний фортепіанний концерт.
Про організаторів
Ініціатива «Києве, мий» вже понад півтора року, разом з волонтерами, безоплатно миє професійними мийками високого тиску публічні простори в Києві, змиває графіті, застарілий бруд, приводить до ладу сквери й інше.
Організовуючи цю екскурсію, «Капітан Київ» хотів показати киянам та гостям міста важливість підтримувати Київ чистим. Адже гуляти по не зіпсованим брудом та графіті вулицям набагато приємніше.
На що підуть кошти
Усі зібрані кошти були передані ГО «Києве, мий» на придбання електричного пристрою для видалення графіті Tornado ACS Elite. Апарат коштує 583 тисячі гривень. Чому саме він? Електричний пристрій не потребує пального та обслуговування, не використовує воду, відносно безшумний, може використовуватися в холодну пору року, не потребує розчинників, компактний, працює на будь-якій поверхні.

У роботі ініціативи цей пристрій може стати справжнім «гейм-чейнджером», оскільки з його допомогою вони зможуть досягати кращого результату втричі швидше та вдесятеро дешевше. Крім того, волонтерам більше не доведеться дихати змивкою старої фарби під час зчищення графіті.

Ініціатива «Києве, мий» вже понад півтора року безоплатно миє публічні простори Києва, бореться з графіті та незаконною рекламою, прибирають сміття у водоймах і парках, миють вулиці та сквери, ліквідовують стихійні несанкціоновані громадські вбиральні, саджають дерева, міняють радянські вуличні таблички на сучасні, прибирають сніг. За 2021 рік громадська організація провела у місті 87 акцій із прибирання. Активісти кажуть, що у планах на 2022 – не менше 120 акцій.
На своїх екскурсіях ми показуємо гостям та киянам Київ. І бачити місто чистим набагато приємніше. Тому ми підтримуємо діяльність ініціативи «Києве, мий». Ми вважаємо, що місто повинно бути таким прекрасним і чистим, як музика, тому і провели екскурсію до київської філармонії на підтримку ініціативи «Києве, мий».
Долучитись до допомоги можна, зробивши внесок на рахунок ініціативи «Києве, мий» у збір на придбання пристрою для видалення графіті Tornado ACS Elite.