Капітан Київ
  • /

«Капітан Київ» та MEGOGO вперше провели екскурсію містом жестовою мовою

6 листопада у Києві відбулася екскурсія «Київські Нетрі. Найбільша пригода» з перекладом жестовою мовою.

Робимо історії про Київ доступними для людей із порушеннями слуху

Популяризуємо історію міста у креативній формі.
«Капітан Київ» у партнерстві з соціальною ініціативою «Дивись як чутно», що заснована медіасервісом MEGOGO, організували першу екскурсію Києвом з перекладом на жестову мову.

Для людей із порушенням слуху ми провели екскурсію «Київські Нетрі. Найбільша пригода». Відвідувачі прогулялися містом під розповідь екскурсовода Алекса Фішера, яку в режимі реального часу перекладав сурдоперекладач.

На екскурсію прийшло 15 гостей з порушеннями слуху. Також до заходу долучилися інші глядачі. Інтерактивні елементи екскурсії сприяли взаємодії та перетворили гостей на єдину команду. Для всіх учасників це був чудовий досвід комунікації та порозуміння.
Прогулянка тривала 2,5 години. Гості блукали київськими двориками, слухаючи історії з минулого та сучасності. Вони почули розповідь про Короля київських пабів, побачили Київський Тадж-Махал, знайшли Найзагадковішу та найменшу церкву, дізналися справжню історію всесвітнього конкурсу мов у Парижі та подорожі відомого українського поета, розгадали секрет Вівтаря курячого бога, відшукали секретні мозаїки, дізналися, як подорож створила найвідоміший київський парк, побачили Пам'ятник-трансформер.
Велика вдячність за організацію сьогоднішньої екскурсії «Київські Нетрі» та її ведучому — Алексу Фішеру. Прекрасна атмосфера в приємній компанії з любителями осіннього Києва. Дякую за емоції!
Учасниця екскурсії
Соціальна ініціатива «Дивись як чутно», що заснована медіасервісом MEGOGO, створює можливості перегляду кращого світового контенту для глядачів із порушеннями слуху, роблячи переклад жестовою мовою, а також — з порушеннями зору, створюючи тифлокоментарі.

«Дивись як чутно» досить часто проводить безкоштовні кінопокази, перекладає різноманітні лекції, театральні вистави стендапи та інші культурні події для усіх охочих. Більше інформації та анонсів подій — на офіційних сторінках проєкту в Facebook і Instagram, та телеграм-каналі.
У майбутньому ми, разом з соціальною ініціативою «Дивись як чутно», плануємо перекласти жестовою мовою й інші екскурсії з нашого розкладу.
Екскурсія проводилась зі збереженням соціальної дистанції та дотриманням усіх діючих карантинних норм.