Капітан Київ
  • /

«Капітан Київ та MEGOGO провели екскурсію жестовою мовою для всіх закоханих Києва

12 лютого о 12:00 відбулася екскурсія «Романтичний Київ» з перекладом жестовою мовою.

Робимо історії про Київ доступними для людей із порушеннями слуху

Усіх нас об'єднує одна мова — мова кохання!
Напередодні Дня всіх закоханих «Капітан Київ» у партнерстві з соціальною ініціативою «Дивись як чутно», що заснована MEGOGO, провели тематичну екскурсію жестовою мовою.

Люди із порушеннями слуху змогли відвідати екскурсію «Романтичний Київ» і прогулятися Андрієвським спуском і Воздвиженкою разом зі своєю другою половинкою, дізнатись про щасливі, курйозні й трагічні любовні події, побачити романтичні місця столиці та згадати неймовірні історії кохання відомих особистостей.

Екскурсія проходила 12 лютого о 12:00. Її відвідало 12 гостей.

Проведила гідеса Валентина Прибиткова, авторка багатьох тематичних екскурсій Києвом, членкиня Всеукраїнської асоціації гідів. Тим часом, розповідь гіда синхронно жестовою мовою перекладала жестовою Лада Соколюк.
Про організаторів
Соціальна ініціатива «Дивись як чутно», що заснована медіасервісом MEGOGO, створює можливості перегляду кращого світового контенту для глядачів із порушеннями слуху, роблячи переклад жестовою мовою, а також — з порушеннями зору, створюючи тифлокоментарі.

«Дивись як чутно» досить часто проводить безкоштовні кінопокази, перекладає різноманітні лекції, театральні вистави стендапи та інші культурні події для усіх охочих. Більше інформації та анонсів подій — на офіційних сторінках проєкту в Facebook і Instagram, та телеграм-каналі.

«Капітан Київ» — це агенція, яка створює та проводить пішохідні екскурсії Києвом, популяризуючи історію міста та України в креативній формі.
У майбутньому ми, разом з соціальною ініціативою «Дивись як чутно», плануємо перекласти жестовою мовою й інші екскурсії з нашого розкладу.